Flavonoïden - Wetenschappelijk onderzoek Amerika positief effect Alzheimer.

Geplaatst door Caroline Westhoff op

Flavonoïden zijn actieve stoffen die voorkomen in planten (groenten en fruit) In planten heeft   het verschillende functies. De werkzaamheid in het menselijk lichaam wordt veel onderzoek naar gedaan. Er is in ieder geval duidelijk dat de groep polyfenolen een belangrijk gezondheidseffect heeft. Desondanks kunnen er geen harde claims worden gemaakt over de effecten van deze stoffen op de gezondheid.  Het eten van veel groenten en fruit is het advies, mede door deze stoffen.   

 
Juli 2020 

Amerikaanse Onderzoekers hebben bij een studie naar Flavonoïden onderzocht dat er bij een hogere inname van bepaalde groente en fruit, die rijk is aan flavonoïden, een positief effect is op de ziekte Alzheimer.   

Alzheimer is een vorm van dementie waarbij de zenuwcellen in de hersenen kapot gaan. Over de oorzaak is nog weinig bekend, daardoor wordt er veel studie en onderzoek gedaan.  

In het recente onderzoek van de Amerikanen werd een groep mensen van 50 jaar en ouder ingedeeld in groepen op basis van dieet, een voedselpatroon met veel of juist weinig inname van Flavonoïden.  

De onderzoekers vonden in de groep met de hoogste inname van flavonoïden minder mensen met diagnoses van Alzheimer dan in de andere groepen. 

Het onderzoek was observationeel en er kan hierdoor geen causaal verband worden aangetoond.  

Er kan hier wel een conclusie uit worden getrokken dat het consumeren van voeding met hoge dosering Flavonoïden zoals groente, fruit en groene thee een positief effect heeft – maar dat is voor de meeste mensen geen nieuws 😊  

 

Hoog gehalte aan groente en fruit en groene thee: Greens Smoothy Shake van Vitamine- Store  

 

 


Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.